X
Om du lever med hörselnedsättning får du större möjlighet att hålla dig självständig om du skaffar hörapparater.
2018-03-05

Genom att ignorera din hörselnedsättning tar du en större risk än du tror.

Om du lever med hörselnedsättning får du större möjlighet att hålla dig självständig om du skaffar hörapparater.

Människor med obehandlad hörselnedsättning har större risk att bli beroende av andras hjälp i sitt vardagliga liv. Det är en allvarlig varning efter en ny studie om hörselnedsättning som presenteras för EUs lagstiftare den 6e mars 2018.

Fler än 466 miljoner människor världen runt lever med en med hindrande hörselnedsättning enligt World Health Organization. Men i EU är det endast ungefär 1 av 3 som faktiskt beslutar att använda dem trots att fler skulle gynnas av hörapparater. Och antalet individer med hörselnedsättning kommer öka, inte enbart för att vi lever längre än tidigare generationer utan också för att många av oss är utsatta för buller i vårt vardagliga liv. Obehandlad hörselnedsättning medför ökad risk för hälsoproblematik relaterat till hörselnedsättningen men även annan hälsoproblematik som depression och kognitiv nedsättning.

Samma chans att bibehålla sin självständighet som individer med normal hörsel

I studien har neuropsykolog och professor i epidemiologi Hélène Amieva kommit fram till att individer med hörselnedsättning som använder hörapparater har samma chans att hålla sig självständiga som individer med normal hörsel.*

Individer som lever med hörselnedsättning kan förbättra sin hälsa och sin livskvalitet genom att använda hörapparater. Lyckligtvis är moderna hörapparater inte de besvärliga medicinska anordningar som vissa människor fortfarande tror att de är. De kommer i olika utformningar, allt från små hörapparater som göms i ditt öra där ingen annan märker av dem till snygga, eleganta hörapparater gömda bakom ditt öra och som också kan användas som smarta trådlösa hörlurar för att streama telefonsamtal, musik och TV-ljud direkt in i dina öron.

Nya Signia hörapparater återskapar ljud såsom naturen avser

Nu kan du förbättra din hörsel till en anmärkningsvärd ny nivå och bevara det familjära ljudet av din egna naturliga röst tack vare de nya hörapparaterna från Signia med Own Voice Processing (OVP™). Dessa moderna hörhjälpmedel återskapar den naturliga upplevelsen av att höra allt i harmoni.

Vår senaste innovation, Signia Pure Charge&Go, erbjuder en naturlig egen röst med bekväm uppladdning och direkt streaming via Bluetooth. Trogen sitt namn kan Pure Charge&Go laddas när du sover så att den alltid är redo att gå när du är. Hörapparaterna kommer med en liten, portabel laddare istället för konventionella batterier.

Placera hörapparaterna i laddaren och de börjar laddas automatiskt. Hörapparaterna startar automatiskt när de tas ur laddaren så att du kan börja använda dem direkt. Vår myControl App erbjuder en diskret fjärrkontroll på din smartphone medan myHearing App fungerar som en portabel audionom i din ficka – för att hjälpa dig att vänja dig vid dina hörapparater på nolltid.

För att försöka bekämpa epidemien med obehandlade hörselnedsättningar erbjuder Signia ett brett utbud av hörapparater som passar dina personliga hörselbehov och hjälper dig att bibehålla din självständighet. För mer information, besök www.signia-hearing.se. Där hittar du också vårt snabba och enkla hörselprov och har möjlighet att hitta en audionom i närheten av dig.

 

*Studie publicerad i Journal of Gerontology: Medical Sciences, baserad på data från 3,777 personer i åldern 65 år och äldre som studerades under en 25-årsperiod. Death, Depression, Disability, and Dementia Associated with Self-reported Hearing Problems: A 25-Year Study, av Hélène Amieva, PhD, Camille Ouvrard, PhD, Céline Meillon, MSc, Laetitia Rullier, PhD, och Jean-François Dartigues, MD, PhD, The Journal of Gerontology in January 2018 (J Gerontol A Biol Sci Med Sci, 2018, Vol. 00, No. 00, 1–7)