X
2019-08-07

Taggar

Nu har jag mitt hår som jag vill

”Och jag tänker endast två gånger om dagen på att jag har hörapparater. När jag stiger upp och tar ut apparaterna ur laddaren och sedan på kvällen när jag sätter i dem i laddaren igen.” Dessa ord kommer från Dorthe Sode Stengade Sønderskov, som nu har använt Styletto Connect i en dryg månad.

Hon är 48 år, har haft nedsatt hörsel i mer än 12 år och har också haft hörapparater i flera omgångar under den perioden. Men hon har aldrig funnit sig riktigt till rätta med dem. Först på hösten 2017 kunde hon börja använda dem dagligen.

”Det enda hindret för att använda dem dagligen har varit det estetiska. Hur ser det ut? Ser jag gammal ut? Eller är jag mig lik? I och med att det estetiska är så viktigt för mig som användare och jag knappast är ensam om detta, är det inte undra på att jag inte gillade några av de hemsidor jag kunde hitta om att välja hörapparat. Ja, snarare tvärtom”, berättar hon.

Hon var inte särskilt förtjust i designen på sina tidigare hörapparater, och hon ville därför gärna att de skulle sitta så dolt som möjligt. Därför hade hon sitt långa bruna hår oftast utsläppt så att det täckte öronen, och dessutom målades de silvergrå hörapparaterna varje vecka med rödbrun tusch så att de smälte in i håret på ett mer naturligt sätt.

Styletto Connect ger mig frihet

Men det var en ohållbar lösning som ledde till alltför mycket tankar om hörselnedsättningen. Därför blev Dorthe ytterst förtjust när hon uppmärksammades på Styletto Connect när hon skulle få nya hörapparater i mars 2019. Snabbt hade de apparater som Dorthe valde i färgkombinationen Cosmic Blue/Rose Gold anpassats och satt fint på hennes öron.

”De här apparaterna är både snygga och praktiska. De har inte samma färg som mitt hår, men de matchar, och jag är stolt över att använda dem och har inget emot att folk ser dem. Nu har jag mitt hår som jag vill. De som vet att jag använder hörapparater har lagt märke till dem och kommenterat hur snygga de är. Det är så härligt”, förklarar hon och fortsätter:

”Styletto Connect har gett mig frihet! Redan den dag jag fick dem märkte jag en stor skillnad. På vägen hem var jag oerhört glad. Jag insåg att jag nu kunde lägga energi på viktigare saker än min hörselnedsättning.”

En lugnare ljudbild

Och det är inte bara den eleganta designen som har gjort skillnad för Dorthe. Styletto Connect är baserade på Signias senaste Nx-teknologi som ger ett mer naturligt ljud. De riktade mikrofonerna i apparaterna ger ett kristallklart ljud till och med i de besvärligaste av lyssningssituationer. Och den lugna ljudbilden är något som Dorthe särskilt har lagt märke till i sina nya apparater.

”Jag har i många år varit mycket ljudkänslig. Jag stressades om det fanns många ljudkällor på en och samma gång. Med de nya Styletto Connect har jag fått en mycket lugnare ljudbild. Ljudet är mer raffinerat, och jag kan enklare identifiera de olika ljuden”, förklarar hon.

”Nyligen insåg jag plötsligt att jag stod och pratade helt utan problem med min dotter samtidigt som jag rörde i grytorna och köksfläkten gick på nivå 4. Det var en riktigt härlig känsla. Och när jag senare skulle natta min son började apparaterna inte tjuta trots att han kramade om mig och rörde vid mina öron.”

Ett hemligt ”mammarum”

Med Styletto Connect kan man streama direkt från en lång rad iOS-enheter till hörapparaterna. Det innebär att ljudet från exempelvis telefonsamtal och annat medialjud sänds till båda öronen helt utan mellanhänder.

”Jag hade inte riktigt förväntat mig att jag skulle bli förtjust i Bluetooth-funktionen. Men nu streamar jag både radio, poddar och videoklipp till mina apparater. Dessutom pratar jag bara i telefon via Bluetooth, så att jag får ljudet i båda öronen”, berättar Dorthe.

”Det här med streaming har faktiskt blivit lite av ett hemligt ’mammarum’ för mig eftersom jag vid behov kan stänga in mig lite i min egen lilla värld och lyssna på det jag gärna vill höra utan att alla andra runt omkring hör vad jag lyssnar på”, fortsätter hon med ett leende och avslutar:

”Den energi jag tidigare la på min hörselnedsättning kan jag nu lägga på andra saker. Jag tänker helt enkelt inte på att jag har nedsatt hörsel. Så lite att jag använde hörapparaterna både i bastun och i badet när vi var på skidsemester. Och det är ju detta det handlar om. Att kunna vara sig själv, vara med i gemenskapen och kunna lyssna och prata, precis som alla andra.”

Läs mer om Styletto Connect här: signia-hearing.se/styletto-connect