X
“Hörsel hela livet” är mer än bara ett koncept för oss. Vi är stolta över att stödja målen för Internationella hörseldagen 2020. Läs mer här!
2020-03-03

Taggar

Internationella hörseldagen 2020! Med Signia är “Hörsel hela livet” mer än bara ett koncept.

Internationella hörseldagen 2020 fokuserar på en ökad medvetenhet och förbättring av hörselhälsan, och är en viktig dag i vår kalender. Läs vidare för mer information.

Internationella hörseldagen 2020 är här, och det finns ingen bättre dag för att rikta in sig på ökad medvetenhet om hörselnedsättning. Internationella hörseldagen togs fram av Världshälsoorganisationen (WHO) och belyser allt som har med hörsel att göra. Allt från vanliga hörselnedsättningar till tinnitusbehandling. Medvetenhet är det första steget till att förstå hörselnedsättningar bättre, oavsett om det gäller åldersrelaterade eller sensoriska nedsättningar. För dig som själv lider av en hörselnedsättning eller känner någon som gör det passar Internationella hörseldagen bra för att fira våra olikheter.

Hos Signia tar vi varje chans att öka medvetenheten om hörselnedsättningar, och den 3 mars är den perfekta dagen för detta. Det finns miljoner människor i alla åldrar världen över som lever med hörselnedsättning. Det är viktigt att söka hjälp för att se till att hörseln tas hand om. Det gör att vi kan fortsätta att vara i kontakt med varandra och hela vårt samhälle. Internationella hörseldagen vill skapa mer uppmärksamhet runt temat hörsel och det viktiga budskapet att du “inte ska låta hörselnedsättningen begränsa dig”.

Vad är Internationella hörseldagen 2020?

Internationella hörseldagen togs fram av WHO och firar allt som har med hörsel att göra. Genom att uppmärksamma och stärka förståelsen för hörsel kan denna dag hjälpa de som kämpar med sin hörsel. Genom att informera om lösningar och behandlingar kan hörselproblemen bara bli bättre. Enligt Hörselskadades Riksförbund (HRF, 2017) är cirka 1,5 miljoner i Sverige drabbade av en hörselnedsättning. Eftersom det finns så många människor med hörselnedsättningar som står inför olika utmaningar på grund av det, är Internationella hörseldagen ett steg i rätt riktning. Ökad medvetenhet och förbättrad hörsel går trots allt hand i hand.

I år fokuserar WHO på flera viktiga teman. Bland annat hur viktig hörselhälsa är i allmänhet och vikten av att minska hörselproblem över tid. Förståelse är det första steget mot behandling, oavsett vilken slags hörselnedsättning det handlar om. Internationella hörseldagen har som mål att minska stigmat kring hörselnedsättning och främja budskapet om “hörsel hela livet”. Hörseln är avgörande för bra kommunikation och ett tillfredsställande liv, och detta bör absolut inte undervärderas.

Öka medvetenheten för de bästa hörsellösningarna

Internationella hörseldagen 2020 är den perfekta tidpunkten att få mer kunskap om de lösningar som finns. Oavsett vilken typ av hörselnedsättning du har är första steget att gå till en audionom. Genom att ta ett hörseltest och få tillgång till hjälpmedel är det möjligt att ta kontroll över hörselnedsättningen tidigare och mer effektivt. Medvetenhet om hörselnedsättning och de lösningar som finns i ett tidigt stadie är avgörande för att få en bättre hörselhälsa, vilket är precis vad vi vill åstadkomma. Att ha en hörselnedsättning behöver inte vara lika problematiskt som det var en gång i tiden. Vad sägs om att använda Internationella hörseldagen till att få mer information om några av våra unika hörapparater.

För aktiva individer

Om du kämpar med en hörselnedsättning och vill ha en flexibel lösning på problemet är Pure Charge&Go X ett utmärkt val. Hörapparaterna är laddningsbara, eleganta och sitter på plats i örat, även under fysisk aktivitet. Om du använder Signia-appen kan du kontrollera alla funktioner från din smartphone. Smart, praktisk och flexibel! Om denna lösning låter som något för dig, hittar du mer information om Pure Charge&Go X här.

Diskret och bekväm

Pure 312 X är diskret och har utvecklats för att ljudet ska låta så naturligt som möjligt. Med smidig design och enkla funktioner är modellen är en favorit bland många hörapparatsanvändare. Pure 312 X har en ergonomisk passform och erbjuder riktningsbestämd hörsel. I kombination med Signia-appen ger denna hörapparat oändliga möjligheter. Läs mer här.

Snygg design och praktisk anslutning

Styletto Connect har en unik och snygg design. De är lika bekväma att ha på sig som de ser bra ut. Hörapparaterna är smala, och med Bluetooth-anslutningen kan du streama ljud från din smartphone. Detta är inte din typiska hörapparat. Den passar dig som värdesätter en god design och bra anslutningsmöjligheter. Läs mer om Styletto Connect här.

Mycket diskret

Silk Nx är en perfekt lösning för dig som vill ha en nästintill osynlig hörapparat. Det är knappt möjligt att se att du använder en hörapparat med Silk Nx. Modellen är mycket bekväm och du kan tryggt använda hörapparaterna utan att kompromissa med din självbild. Läs mer om Silk Nx här.

Hur kan ökad medvetenhet bidra till att förbättra livskvaliteten för tusentals människor?

Oavsett om du själv kämpar med hörselnedsättning, eller om du känner någon som gör det, är det mycket viktigt att öka medvetenheten kring ämnet. Hörseln är ett viktigt sinne, och för många en nödvändighet för god kommunikation med andra människor och omvärlden i stort. Hörseln kan i många fall påverka vår livskvalitet, och därför är Internationella hörseldagen viktigare än någonsin. Genom att skapa ökad förståelse och medvetenhet kan personer med hörselnedsättningar få ett bättre stöd.

Om du kämpar med en pågående hörselnedsättning måste du först och främst besöka en audionom. Enligt WHO kan man genom att tidigt utreda vad problemet är i vissa fall förhindra att hörseln skadas ytterligare och att problemen blir värre. Om hörselnedsättning är en del av ditt liv har Signia den perfekta lösningen. Vi vill göra allt vi kan för att vardagen för de med hörselnedsättningar ska bli så bra som möjligt.

Här kan du hitta en audionom nära dig: https://www.signia-hearing.se/hitta-horselklinik/