X
Som användare av uppladdningsbara hörapparater kan du njuta av hög ljudkvalitet samtidigt som du sparar både tid och pengar. Läs mer här.
2019-04-01

Taggar

7 värdefulla fördelar med laddningsbara hörapparater

Många av de enheter vi använder varje dag drivs av uppladdningsbara batterier. Varför ska hörapparater vara annorlunda? Om du inte är övertygad om att använda uppladdningsbara hörapparater, har vi samlat sju fördelar som kan får dig att överväga detta nästa gång du går till din audionom.

För många människor är inköp och byte av batterier en del av att använda hörapparater. Men laddningsbara batterier håller på att förändra hur vi använder och utformar hörapparater. Litiumjonbatterier är nästa steg inom hörapparatsutveckling och de medför ett antal fördelar för de som använder dem.

Fördelar med laddningsbara hörapparater

De personliga fördelarna med laddningsbara hörapparater beror på dina preferenser och din livsstil. Användningen av litiumjonbatterier skapar dock en mängd möjligheter för både tillverkare och användare av hörapparater.

Du kanske tycker att många av dessa fördelar är hjälpsamma, medan andra inte ser något värde i laddningsbara hörapparater. Om du är nyfiken på fördelarna med laddningsbara hörapparater, har vi samlat följande sju fördelar med att använda litiumjonbatterier.

1. Inga ytterligare kostnader

Hörapparatsanvändare kan spendera upp till 1000 kronor per år på engångsbatterier, särskilt om de använder hörapparaterna regelbundet. Om du ofta streamar med dina hörapparater kanske du spenderar ännu mer varje år. Det är också krångligt att behöva köpa batterier till hörapparater och betala frakt eller för drivmedel för att få hem dem.

Med laddningsbara hörapparater behöver du inte handla på nätet, åka till apoteket eller betala överpriser. Batterierna medföljer hörapparaten och kan enkelt laddas upp om och om igen.

2. Mindre risk att överraskas av ett tomt batteri

När du upprättar en rutin är det mindre risk att du överaskas av ett tomt batteri. När du till exempel laddar telefonen på kvällen finns det mindre risk att du glömmer att göra det och vaknar till en urladdad telefon. Det är också en större chans att telefonens batteri håller sig hela dagen om du laddar den på natten.

Laddningsbara hörapparater fungerar på ett liknande sätt. Om du lägger in dem i laddaren när du lägger dig är det mindre risk att batteriet tar slut under nästa dag. Engångsbatterier av typen zinkluft erbjuder inte samma skydd. De kan ta slut när som helst, nästan utan förvarning.

Om du inte har med dig reservbatterier, kan du bli utan dina hörapparater. Om du undrar hur länge laddningsbara batterier för hörapparater håller, lär du bli nöjd med vetskapen att du kan använda dem i nästan ett dygn (19–21 timmar) utan avbrott, med en bärbar laddare i reserv.

3. Bättre i kallt väder

Det är ett välkänt faktum att zinkluftbatterier inte fungerar särskilt bra i kallt väder. Bristen på fukt tillsammans med låga temperaturer tömmer snabbt batterierna och dina hörapparater, och orsakar problem med ljudkvaliteten.

Laddningsbara hörapparater börjar bli väldigt populära här i Norden där vintrarna är långa, eftersom de är mer kostnadseffektiva och enklare att använda. Litiumjonbatterier är mycket tåliga mot kyla, vilket gör dem mer effektiva än både zinkluft- och andra typer av batterier. Om du är nyfiken på de problem du kan stöta på när du använder engångsbatterier när det är kallt ute och hur laddningsbara hörapparater löser dessa problem, kan du läsa våra blogginlägg för mer information.

4. Miljövänliga

Vi tänker mycket på miljön och det är ett av de mest omskrivna ämnena just nu. Många av oss försöker hitta sätt att slösa mindre och använder mindre engångsprodukter som sugrör, servetter och batterier.

Litiumjonbatterier måste sopsorteras korrekt när man gör sig av med sina hörapparater, men de kan också laddas om tusentals gånger innan de är uttömda. Jämfört med zinkluftbatterier, som bara kan användas en gång innan de slängs, är litiumjonbatterier bättre för miljön när de hanteras på rätt sätt.

5. Bättre för äldre användare

Många äldre användare klagar på att inköp och byte av batterier är påfrestande för dem. Man kanske inte har möjlighet att besöka apoteket och köpa batterier och man kan ha svårt för att öppna själva batteriluckan. Engångsbatterier är också små, vilket gör att man lätt kan tappa bort dem.

Laddningsbara hörapparater undviker helt denna besvärliga process. Dina hörapparater kan tas ut och placeras säkert i laddaren, och är färdiga för användning när du behöver dem – det är så enkelt.

6. Energieffektivare

Om du regelbundet använder dina hörapparaters trådlösa streaming-funktion kan du personligen dra nytta av laddningsbara Bluetooth-hörapparater som Signias Pure Charge&Go och Motion Charge&Go. När det gäller de flesta hörapparater är Bluetooth och streaming oerhört påfrestande för engångsbatterier. Men litiumjonbatterier hjälper till att lösa detta problem.

Fulladdade batterier kan vara hela dagen, det vill säga 19 timmar inklusive upp till fem timmars streaming. Istället för att köpa fler engångsbatterier kan du helt enkelt lägga i hörapparaterna i laddaren när du lägger dig. Om du streamar i mer än fem timmar och batteriet tar slut innan du kommer hem, kan du ta med dig den bärbara laddaren och använda den för att ge hörapparaterna en boost. Till exempel kan 30 minuters snabbladdning ge dig upp till 6 timmars vanlig användning.

 

Styletto Charging Laddningsöversikt

 

Pure Charge&Go / Motion Charge&Go Laddningsöversikt

7. Frihet och innovation

Eftersom litiumjonbatterier finns i många olika former har Signia utnyttjat denna frihet för att skapa mer moderiktiga hörapparater: Signia Styletto hörapparater kan nu utformas med ett helt nytt och unikt utseende tack vare stiftformade litiumjonbatterier.

Bestäm dig för nya hörapparater

Om du är intresserad av laddningsbara hörapparater och tror att du få användning av ett par, kanske du är nyfiken på hur du byter och vilken hörapparat du ska välja. Många hörapparatstillverkare erbjuder nu hörapparater som använder litiumjonbatterier, du kan prata med din audionom om vilken modell som är rätt för dig.

Det finns en laddningsbar hörapparatsmodell för alla, både till de som prioriterar design och de som till exempel vill ha enkla och tydliga knappar på hörapparaterna.

Oavsett om du är intresserad av en laddningsbar modell, går utvecklingen inom hörapparatsbranschen framåt varje dag. För att hålla jämna steg med dessa innovationer kan du prenumerera på Signias nyhetsbrev för mer information, tips och nyheter om hörapparater.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev